JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

S obzirom da je u Hrvatskoj broj oboljelih od velikog kašlja (hripavca) prešao hiljadu, a da smo u Mostaru nažalost imali i smrtni ishod kod bebe, molim da mi se dostave detaljne informacije?

Da li je bilo slučajeva seroznog meningitisa u KS i koje korake poduzimaju ili planirate poduzeti u cilju preveniranja ove zarazne bolesti u vrtićima i osnovnim pkolama?

Postavljeno na: 
12. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Inicijativa da se izvrši inspekcijski nadzor u Ministarstvu zdravstva KS vezano za postupak izdavanja Rješenja i potpisanih ugovora za obavljanje pripravničkog staža za zubne tehničare u JU Dom zdravlja KS radi uvida u zakonitost izdatih rješenja..

Postavljeno na: 
11. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Inicijativa da se po hitnom postuopku da saglasnost za uspostavu ambulanti za veterane odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite boračke populacije

Postavljeno na: 
Deveta radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

1. Pokrećem inicijativu za osnivanje ortodontskog tima u OJ DZ Vogošća,zbog velikog rasta broja djece u ovoj opštini te evidentne potrebe za ortodontskim uslugama,kao i organiziranje drugih stomatoloških specijalističkih timova.

Postavljeno na: 
Osma radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori