Zastupnička pitanja

Davor Čičić

Davor Čičić

25.04.2023
Puni tekst pitanja:

KREIRANJE PROGRAMA ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE PRILIKOM IZRADE PROGRAMA RADA ZA 2023. GODINU VEZANO ZA PODRŠKU ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH LICA U TURISTIČKI, HOTELSKI I UGOSTITELJSKI SEKTOR U KANTONU SARAJEVO.

1. Da se kreira poseban program za podršku zapošljavanju nezaposlenih lica u turištičke, hotelskei ugostiteljske djelatnosti u Kantonu Sarajevo, u saradnji sa poslodavcima iz tog sektora, zbog velikog nedostatka kadra u tom sektoru posebno za vrijeme ljetne sezone.


Davor Čičić

13.02.2023
Puni tekst pitanja:

UVOĐENJE U PRAVO KORIŠTENJA ELEKTRONSKE ISKAZNICE I BESPLATNE GODIŠNJE KARTE ZA GRADSKI PREVOZ ZA DJECU I ODRASLE OSOBE S INVALIDITETOM
1. Da se osobe s invaliditetom (kada ne spadaju u kategoriju osoba koje imaju iskaznice po drugom osnovu) uvedu u pravo korištenja elektronske iskaznice i besplatnih godišnjih kupona za prevoz gradskim saobraćajem.

2. Da se pratioci osoba s invaliditetom (kojima je potrebna tuđa pomoć u kretanju i komuniciranju), uvedu u pravo korištenja elektronske iskaznice te besplatne godišnje kupone koje mogu koristiti za vrijeme pružanja usluge, odnosno kada su u pratnji osobe s invaliditetom.

3. Da navedene iskaznice odnosno kuponi važe kod svih službi gradskog prevoza: Gras, Centrotrans, Željeznice FBiH (gradska i prigradska linija