Pitanje za Ministarstvo privrede KS i KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo

Davor Čičić
Pitanje

Pitanja za Ministarstvo privrede KS i KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo:
1. Na dnevnom redu 8. radne sjednice Skupštine KS nalazi se izvještaj o radu KJP "Sarajevo-šume" za 2020. godinu. Prema posljednjim materijalima koji su dostavljeni zastupnicima nalazi se i revizorski izvještaj o radu preduzeća za 2020. godinu revizorske kuće Baker Tilly Re Opinion doo Sarajevo koje je iskazalo svoje mišljenje sa rezervom što izražava sumnju da dijelovi finansijski izvještaja nisu prikazani objektivno, a samim tim i realno i stvarno stanje u kantonalnom preduzeću. Molim za informaciju šta se zaključno sa 30.6.2023. konkretno uradilo u ispunjavanju preporuka iz mišljenja revizorske kuće i da li su neke od tih preporuka već ispoštovane?
2. Ukoliko nisu ispoštovane preporuke ovlaštene revizorske kuće, koji su konkretno problemi koji onemogućavaju Upravu KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo da ispoštuje navedene preporuke iz revizorskog izvještaja?
3. Koji su konkretno resursi potreni i koja je konkretna pomoć potrebna od strane Skupštine KS, Vlade KS ioi Ministarstva privrede KS da bi KJP "Sarajevo-šume" ispoštovao sve preporuke iz revizorskog izvještaja, a kako bi budući revizorski izvještaji o poslovanju preduzeća dobili pozitivnu ocjenu i na fer i objektivan način prikazao stanje u preduzeću a kako bi osnivač imao puno informaciju o radu i stanju u preduzeću koje upravlja značajnom imovinom građana KS?

Odgovor: 
Postavljeno dana: 
Utorak, 22 Avgust, 2023
Pošalji mail: 
Da