Postoji li način da se stane u kraj ovim drskim krađama? Znam da je nemoguće pored svakog šahta postaviti čuvara i upravo zbog toga postavljam pitanje može li se zabraniti otkup onih sekundarnih sirovina koje se najviše kradu?

Fazlija Nedžad
Pitanje

Poslanik Nedžad Fazlija, na Šesnaestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 19.06.2012.godine, u okviru tačke Dnevnog reda «Poslanička pitanja, inicijative i odgovori», podsjetio je na nedavnu krađu biste Voje Dimitrijevića ispred Akademije likovnih umjetnosti, kao i da se u istoj sedmici. spomen obilježje Mala kula na Grdonju na kojem su upisana imena 312 šehida i poginulih boraca 105. motorizovane brigade, opet našlo na meti vandala. U utorak 12.05, u poslijepodnevnim satima, lopovi su skinuli bakar s obilježja i na taj način ga oskrnavili. Brzom dojavom građana lopovi su uhvaćeni. Podsjetio je da u našem Kantonu nema ulice, a da ne nedostaje bar jedan poklopac na šahtu. Kradljivci vrlo rijetko budu uhvaćeni, a otvoreni šahtovi prijete i ugrožavaju živote naših građana. U skladu sa navedenim, poslanik je postavio slijedeće pitanje:
«Postoji li način da se stane u kraj ovim drskim krađama? Znam da je nemoguće pored svakog šahta postaviti čuvara i upravo zbog toga postavljam pitanje može li se zabraniti otkup onih sekundarnih sirovina koje se najviše kradu?»