INICIJATIVA ZA REGULISANJE SAOBRAĆAJA NA SEMAFORU U ULICI ALIPAŠINA, NA RASKRSNICI SA ULICOM SUTJESKA.

Neira Dizdarević
Inicijativa

Zastupnica Avdibegović Neira, na Osmoj Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 12.11.2015.godine u okviru tačke Dnevnog reda „Poslanička pitanja, inicijative i odgovori“ a u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo pokrenula je zastupničku inicijativu koju možete naći u prilogu

Proslijeđeno: 
Odgovor: 

Na gore navedeno dajemo slijedeću informaciju:
U okviru plana redovnog održavanja semaforskih uređaja predviđena je i promjena signalnog plana na zeleno trepćuće na svim preostalim raskrsnicama gdje to još nije izmjenjeno.
Redosljed izmjene signalnog plana zavisi od značaja i opterečenja raskrsnice te broja faza signalnog plana. U prethodnom periodu izmjenjen je signalni plana na zeleno trepćuće na raskrsnicama B.M.Selimovića– XI Transverzala (Heco pijaca) i I Transverzala-H.Kajtaza-Kranjčevićeva (kod tehničke škole), a u toku je reprogamiranje signala na raskrsnici ulica Maršala Tita – Alipašina kojom je obuhvačena i raskrsnica ulica Alipašina – Sutjeska jer se ovim raskrsnicama upravlja sa istog kontrolora. Planirano je da radovi budu završeni do 18.12.2015. godine.

S poštovanjem,
M I N I S T A R

Dr.sc. Mujo Fišo