Direkcija za puteve

Zastupnička inicijativu za izradu i realizaciju projekta produženja postojećih isključnih traka prema naseljima na magistralnom putu M-18, koji prolazi kroz Grad Sarajevo i Općinu Ilidža.

Postavljeno na: 
43. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Zastupničko pitanje: Da li je dio saobraćajnice u ulici Hamdije Kreševljakovića, na dionici od parka At mejdan do trolejbuske stanice na Drveniji, u nadležnosti Direkcija za puteve Kantona Sarajevo?

Postavljeno na: 
37. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Zastupničko pitanje: Šta se poduzima i kada će poćeti izgradnja isključne traka za Vlakovo na brzoj cesti M17 iz pravca Hadžića /Mostarsko raskršće?

Postavljeno na: 
29. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Zastupničko pitanje o statusu započetih radova na odvodnji, rekonstrukciji saobraćajnice i izgradnji pješačke staze u ul. Stara pruga Osik.

Postavljeno na: 
28. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Zastupnička inicijativa da nadležni resori pronađu HITNO način kako da riješe problem gužve u saobraćaju na saobraćajnici Safeta Hadžića, posebno na raskrsnici ulica Safeta Hadžića i Ive Andrića kod KJKP Toplane.

Postavljeno na: 
22 radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Zastupnička inicijativa Igor Stojanović

1. Zadužuje se Pravobranilaštvo Kantona Sarajevo, Uprava za imovinsko-pravne i geodetske poslove Kantona Sarajevo, Ministarstvo pravde i uprave i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, da analiziraju i daju primjedbe i prijedloge na Nacrt Uakona o građevinskom zemljištu Federacije Bosne i Hercegovine vodeći računa o interesima i zaštiti imovine Kantona Sarajevo.