Pitanje za dostavu zaključka sa zajedničkog sastanka članova Vlade Kantona Sarajevo, premijera, ministra MUP-a Kantona Sarajevo itd.

Nermin Bjelak
Pitanje

Zastupnik Nermin Bjelak na Drugoj Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 29.04.2015.godine, u okviru tačke Dnevnog reda, "Poslanička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo postavio je zastupničko pitanje upućeno premijeru Vlade Kantona:

"Da mi se dostavi zaključak sa zajedničkog sastanka na koje su bili prisutni članovi Vlade Kantona Sarajevo, premijer, ministar MUP-a Kantona Sarajevo, ministar kulture i sporta i predstavnici fudbalskih klubova Sarajeva, Željezničara i Olimpika. Kako i na koji način će se riješiti problem oko osiguravanja utakmica u Kanton Sarajevo kao i svi drugi sportski događaji koji su komercijalnog značaja. Ujedno da pohvalim premijera i ministre što su iznašli mogućnost za rješavanje ovog problema i što su na jedan način pomogli sportu u Kanton Sarajevo, koji je na rubu svoje egzistencije. Također moje drugo poslaničko pitanje bit će upućeno ministru kulture i sporta gdinu Samiru Rešidatu. S obzirom da se radi o sportsko rekreativnom centru Bosina, koji se nalazi u Zaostrogu a ujedno u suvlasništvu Kantona Sarajevo zatražio bih odgovor na sljedeća pitanja a glase:
Kolika je vrijednost imovine sa kojom raspolaže Kanton Sarajevo? Ko upravlja sportsko rekreativnim centrom Bosina? Kakvo je trenutno stanje? Da li su članovi Skupštine i NO legalni članovi Sportsko rekreativnog centra? Da li je podnesen izvještaj o radu NO? i ko su članovi Skupštine i NO iz sportskog saveza i Skupštine Kantona Sarajevo? A nadam se da će izvještaj biti pozitivan jer je prošla Vlada uložila 400.000 KM za revitalizaciju Sportsko rekreativnog centra. Također bih tražio da mi se odgovori dostave u pismenoj formi."

Proslijeđeno: