Za MUP u Goraždu 185.000 maraka

Vlada Kantona Sarajevo će dodijeliti 185.000 maraka Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (MUP BPK) za nabavku opreme, materijalno-tehničkih sredstava i školovanje kadeta na Policijskoj akademiji Sarajevo, a koji im po sistematizaciji nedostaju. 
Vlada KS je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo finansija KS da preraspodjele sredstva iz neutrošenih budžetskih rezervi za ovu godinu, i to 60.000 maraka za nabavku opreme i 125.000 za školovanje policijskih kadrova i dodijele ih MUP-u BPK Goražde.
Razlog dodjele sredstava je izuzetno težak položaj uposlenih i nedostatak osnovne opreme i sredstava za rad u MUP-u BPK, o čemu su informisali Ministarstvo unutrašnjih poslova KS.
Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS je kazao da se lično uvjerio u probleme sa kojima se suočava MUP BPK i zbog toga je inicirao da im pomogne Vlada Kantona Sarajevo.
„Pomoći ćemo kolegama u Bosansko-podrinjskom kantonu, kako bi poboljšali sigurnosnu situaciju i odgovorili izazovima u borbi protiv svih oblika kriminala“, pojasnio je  ministar Katica
Osim finansijskih sredstava, MUP KS će iz svojih rezervi donirati tri vozila, dva motocikla, laserski uređaj za mjerenje brzine vozila sa fotoregistracijom te određenu količinu materijalno-tehničkih sredstava što uključuje uniforme i oružje za potrebe MUP-a BPK.
Podsjećamo, na prijedlog ministra Katice, Vlada Kantona Sarajevo je polovinom maja ove godine, izdvojila 200.000 maraka kao pomoć Unsko-sanskom Kantonu za upravljanje migrantskom krizom.