Svečano otvoren obnovljeni ratni put prema Igmanu

Nekadašnji ratni put prema Igmanu, a danas moderna cesta Hrasnica - Zoranovići, danas je svečano otvoren. Radi se o projektu kojeg su inicirali Ministarstvo privrede KS, Općina Ilidža i Uprava za šumarstvo.
Prema riječima ministra Harisa Bašića, izgrađeno je 830 metara puta, a vrijednost radova iznosila je 218.000 KM.
"Zadovoljstvo je ovakve stvari imati u svom dnevnom rasporedu. Otvorili smo put koji ima ratno naslijeđe. Sve je vrlo kvalitetno urađeno, šuma je sačuvana u maksimalnoj mjeri", rekao je ministar Bašić i dodao da je  Općina Ilidža aplicirala prema  Upravi za šumarstvo za nastavak izgradnje.
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić rekao je kako se radi o putu koji je odgovoran za postojanje BiH i koji će povezati Igmansku cestu i naselje Zoranovići, što će biti dvije trećine ratnog puta koji kasnije može biti iskorišten za biciklističke staze i izlazak na Igman i Bjelašnicu.
"Kanton Sarajevo je dao sredstva, i već dogovoramo dodatna ulaganja. Imamo još šest kilometara do Zoranovića i bilo bi dobro da se to što prije uradi", rekao je načelnik Memić.
Projektant radova bila je firma “IOG “, a izvođač radova “Sarajevoputevi”.  Nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS.