Priznanje predsjedavajućem Konakoviću od Omladinskog film festivala Sarajevo

Omladinski film festival Sarajevo dodijelio je posebno priznanje predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću za podršku i doprinos radu i rastu ovog jedinstvenog festivala za mlade ljude.
“Uime Omladinskog film festivala i generacije mladih, ovim priznanjem želim iskazati zahvalnost predsjedavajućem Konakoviću za neizmjernu podršku Festivalu, ali i za veliki doprinos i angažman na polju kulture, te na podršci i promociji projekata za mlade”, rekao je direktor Festivala Kenan Musić.
Kako je naveo, Omladinski film festival Sarajevo ima tradiciju dugu 11 godina a promoviše debitante i mlade filmske autore. Do sada su predstavili oko 80 novih mladih autora iz čitavog svijeta te oko 300 filmova.
Predsjedavajući Konaković istakao  je da se Omladinski film festival Sarajevo pokazao kao nezaobilazan i jedinstven događaj za mlade ljude iz cijelog svijeta koji će Kanton Sarajevo, a i on lično, nastaviti podržavati i  ubuduće kao i sve ostale projekte koji promovišu mlade i njihove vrijednosti.