Predsjedavajući Konaković, premijer Forto i ministar Kurić posjetili FK „Željezničar“ - Najavljena podrška ulaganju u infrastrukturu Stadiona „Grbavica“

Kanton Sarajevo će nastaviti sa konkretnom finansijskom podrškom u ulaganju u infrastrukturu Stadiona „Grbavica“, najavljeno je nakon današnjeg susreta predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, premijera KS Edina Forte i ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića sa predstavnicima Uprave Fudbalskog kluba „Željezničar“.
Predsjednik „Željezničara“ Admir Džubur ovom je prilikom gostima iz Kantona upriličio kratku, ali konciznu prezentaciju u kojoj je predstavio projekte izgradnje južne tribine ovog stadiona, natkrivanje nedavno izgrađene istočne te planove za preuređenje fasade, krova i svi ostalih dijelova sjeverne tribine kao i dogradnja zapadne tribine. Naglasio je i da bi se realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 gledaoca te dostigla 4. UEFA-ina kategorija stadiona.
„Prvi ste kojima prezentiramo naše planove. Cilj nam je da prve ljude Kantona upoznamo sa planom ulaganja, prije svega, u izgradnju južne tribine, koja bi prema našim procjenama trebala iznositi oko pet miliona KM, a sa njenom gradnjom bi se krenulo u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. godine“, kazao je Džubur.
Naveo je i moguće izvore finansiranja izgradnje ove tribine, među kojima su Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Nogometni savez BiH i UEFA, te navijači i prijatelji kluba te naglasio kako klub ne može osigurati potrebna kroz svoje redovno poslovanje.  
„I ovoga puta podržat ćemo realizaciju projekta izgradnje ove tribine. Koliki će to iznos biti znat ćemo naknadno, jer se upravo u ovom periodu kreira budžet za narednu godinu“, naglasio je predsjedavajući Konaković.

Dodao je i kako se konačno mora početi razmišljati da je ulaganje u sport ustvari investicija koja mora biti oslobođena poreza.
Ministar Kurić je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub te najavio nastavak saradnje.
„Spremni smo i ovaj put podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata“, rekao je i ministar Kurić