Podrška Ministarstva kulture i sporta KS inkluzivnom projektu "Sve naše ljubavi"

Pokroviteljstvom inkluzivnog projekta "Sve naše ljubavi", koji su zajednički pokrenula udruženja Colibri, Edukativni centar ENKIDOU i Princess krofne, Ministarstvo kulture i sporta KS nastavlja učešće u promociji dječijih prava i inkluzije.
U razgovoru sa predstavnicima ovih udruženja i organizatorima aktivnosti Aidom Hrnjić, Bojanom Zecom Filipovićem i Zlatanom Bostandžićem, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić najavio je da će Ministarstvo finansirati snimanje i izdavanje CD-a dječijih pjesama, ali i biti pokrovitelj ostalih projektnih aktivnosti koje će uključivati organizaciju zajedničkih koncerata i druženja djece.
Planirano je snimanje repertoara dječijih pjesama koje će izvoditi mališani s poteškoćama u razvoju iz udruženja Colibri i popularni dječiji hor Princess krofne. Jedna od tih pjesama će biti i hinma inkluzije.
Predsjednica Udruženja Colibri Aida Hrnjić kazala je da je ovo jedna lijepa priča o inkluziji i pravima djece.
"Za njih živimo, stvaramo i radimo. Njima ostavljamo da te lijepe stvari nastavljaju njegovati i graditi jedno bolje društvo", istakla je.
Promocija CD-a bit će upriličena u decembru, najavio je Bostandžić uz riječi zahvalnosti ministru Kuriću na podršcu ovom projektu.