Pokrećem inicijativu da se u Kalendaru obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti iz perioda odbrandbeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine na području Kantona Sarajevo uvrsti obilazak mezarja Aleja veterana - Vlakovo, radi odavanja počasti um

Jasmin Šaljić
Inicijativa

Pokrećem inicijativu da se u Kalendaru obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti iz perioda odbrandbeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine na području Kantona Sarajevo uvrsti obilazak mezarja Aleja veterana - Vlakovo, radi odavanja počasti umrlim pripadnicima Armije RBIH i MUP-a.
Termin za posjetu delegacija Aleji veterana u Vlakovu može se uklopiti u postojeći kalendar u kolonu pod rednim brojevima 2., 6., 9., i 32.

REDNI BROJ 2. -1 MART - DAN NEZAVISNOSTI

REDNI BROJ 6. - 6. APRIL- DAN SJEĆANJA NA POGINULE PRIPADNIKE MUP-a REDNI BROJ 9.-15. APRIL- DAN ARMIJE BIH

REDNI BROJ 32.-1. SEPTEMBAR - FORMIRANJE 1. KORPUSA ARBIH

Pod ovim rednim brojevima i datumima delegacije Vlade i Skupštine kantona Sarajevo obilaze mezarje „Kovači", Spomen park Vrace i Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, groblje Lav i Sv. Josip.

Potrebno je samo dodati na ova mezarja i spomen obolježje na kraju i obilazak Aleje veterana u Vlakovu da se može odati počast umrlim pripadnicima Armije RBiH i MUP-a.

Postavljeno dana: 
Ponedeljak, 30 Januar, 2023
Pošalji mail: 
Ne