Nastavljen obilazak objekata: U toku radovi na utopljavanju objekta osnovne škole u Dobroševićima

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović posjetio je danas objekt osnovne škole u Dobroševićima te tako nastavio sa obilaskom objekata koji će u narednom periodu biti energetski sanirani.
Direktor ove škole Duran Mrndžić ovom je prilikom upoznao ministra sa tokom radova, odnosno sa činjenicama da ova škola dobija novu fasadu, kotlovnicu, kao i da će biti zamijenjeni i prozori.
Projekt je vrijedan 300.000 KM, a finansiraju ga Vlada Švedske i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Implementator je UNDP, u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.
U razgovoru sa direktorom, resorni ministar naglasio je zadovoljstvo viđenim, kao i zbog činjenice da će nakon okončavanja ovih radova učenici ove škole imati bolje uslove za školovanje.
“Ovo je jedna od mjera poboljšanja kvalitete zraka, ali ova mjera donosi dobrobit u svakom smislu, pored zaštite, objekti i ljepše izgledaju, a i stvara se bolji ambijent za obrazovanje naše djecu”, naglasio je ministar Filipović.
Direktor Mrndžić nije krio zadovoljstvo posjetom ministra, te je uputio riječi zahvale.
“Mi smo ponosni na ovaj projekt i što će naša djeca, a i nastavnici imati bolje uslove, kao i što će sama škola imati ljepši izgled”, istakao je Mrndžić.