Ministrica Bogunić i kardinal Puljić: Zajednički cilj je kvalitetan predškolski odgoj

Povodom dvadesete godišnjice postojanja Predškolske ustanove „Sveta Obitelj“, ovaj vrtić  je posjetila ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, gdje se susrela sa uzoritim Vinkom kardinalom  Puljićem.
Kroz prigodne recitacije i dječje pjesmice, dobrodošlicu su zaželjela djeca ovog vrtića koja su svojim veselim pjesmama i osmijesima razveselila i goste te uljepšala ovaj susret. Osim dobrodošlice najmlađih, riječi zahvalnosti uputili su direktor Caritasa VN vlč. Mirko Šimić i direktorica vrtića  „Sveta Obitelj“  s.Kata Ostojić.

Uzoriti Vinko kardinal Puljić i ministrica Zineta Bogunić razgovarali su o trenutnom stanju u predškolskom odgoju i obrazovanju te o mogućnostima izjednačavanja i jednakog vrednovanja predškolskih ustanova kojima su osnivači privatne institucije i onima čije je osnivač Kanton.  Razgovarali su i o poteškoćama s kojima se susreću predškolske ustanove, o nedostatku stručnog kadra, migracijama i drugim temama.

Susret je završio razgovorom o planovima i mogućnostima u budućem razdoblju čiji  je osnovni cilj dobrobit svakog djeteta i kvalitetan predškolski odgoj koji pruža cjelokupan razvoj dječje ličnosti.