Ministar Kurić primio bosanskohercegovačke paraplivače

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas četiri bosanskohercegovačka paraplivača Ismaila Zulfića, Ismaila Barlova, Ajdina Karišika i Nermina Memića te njihovog trenera Amela Kapu, povodom održavanja Prvog međunarodnog paraplivačkog takmičenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Sarajevo Open 2019“.
„Takmičenje će se održati 09. i 10. novembra ove godine na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u organizaciji Plivačkog kluba 'Spid', a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS. Učešće je uzeo 81 paraplivač iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Austrije“, kazao je Kapo ovom prilikom.
Naglasio je kako su i ovaj put potrebnu i konkretnu finansijsku podršku dobili iz Kantona Sarajevo. Dodao je kako su zbog toga osjetili potrebu da se posebno zahvale ministru Kuriću i resornom ministarstvu, jer su upravo oni od samih početaka najveća i najznačajnija podrška svim paraplivačima u BiH.
„Kada su u pitanju naši paraplivači, uvijek smo bili tu za njih, tako će biti i ovoga puta. Neupitna je naša podrška vama“, istakao je ministar Kurić tokom sastanka. Potcrtao je kako je posebno ponosan na činjenicu da sport i kultura pokazuju najbolje i najuspješnije primjere inkluzije, i to kroz konkretne projekte.