Ministar Kurić: Podržan odlazak karate reprezentativaca BiH iz KS na Svjetsko prvenstvo u Čile

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas karate reprezentativce Bosne i Hercegovine iz klubova koji djeluju na području Kantona, a koji će od 20. do 29. oktobra ove godine učestvovati na XI svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.
Ovo prvenstvo će se održati u glavnom gradu Republike Čile, dalekom Santiago de Čileu, gdje će učestvovati 1.557 karatista iz više od 100 zemalja svijeta.
„Ministarstvo kulture i sporta KS je obezbijedilo potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe, i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje“, kazao je ministar Kurić te zaželio svima sreću u predstojećim nastupima sa željom da se iz Čilea vrate sa što većim brojem medalja.
Za ovu namjenu Ministarstvo je obezbijedilo 51.000 KM.
Zbog pružene podrške, pojedinačnu zahvalnost na podršci ministru Kuriću i kantonalnom ministarstvu, ovom prilikom, iskazali su Džan Mahmutović, Mahir Džuho, Hamza Turulja, Faruk Sijarčić, Eldin Hajdarpašić, Alija Delić, Faruk Kadrić, Nejra Sipović, Emina Sipović i Amila Beganović. Današnjem prijemu zbog neodložnih školskih obaveza nije mogla prisustvovati reprezentativka Ilma Rahmanović.
Ministar Kurić je uputio i motivacionu poruku našim mladim reprezentativcima kazavši im kako će svaka njihova osvojena pojedinačna medalja biti posebno cijenjena i vrednovana od strane Ministarstva.
Pored navedenih takmičara iz Kantona Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju će predstavljati i takmičari iz cijele BiH, i to: kadeti Faruk KadrićAjdin SivroSandro KrešićMarina KurtešSadin Mulahalilović, Tomislav KatićEmma Selman, Elvedina Halilović, Hamza Čajić, Stefani Krešić, Senaid Veladžić i Maja JuričićDino Ružnić te Sanjin Orlić.