Kafa s premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto će se družiti s građanima sutra,  petak 28. juna, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine sa početkom u 18:30 sati. Ovaj događaj organizira Fondacija INFOHOUSE u okviru projekta „Čitaj više, misli više" Heinrich Boll Stiftung organizacije.
Premijer će biti na raspolaganju građanima za pitanja i diskusiju, a izjave za medije predviđene su prije početka druženja, u 18:15 sati. Medijima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i neko od predstavnika Fondacije INFOHOUSE.
U okviru projekta „Čitaj više, misli više“, dosad su održana druženja u Stocu, Trebinju, Jajcu i Bihaću, a građani su govorili o problemima koji tište njihovu lokalnu zajednicu. Neki od njih su segregacija – dvije škole pod jednim krovom, migrantska kriza, odlazak mladih, zastario obrazovni sistem...
Posljednje druženje s građanima održava se sutra u Sarajevu, nakon čega će novinari portala Interview.ba napisati 40 priča iz pet lokalnih zajednica o problemima koje su građani izdvojili kao ključne.