Djevojčice i dječaci iz Vrtića „Amel i Nur“ uručili listu želja predsjedavajućem Konakoviću

Povodom 20. novembra - Svjetskog dana djeteta, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas djevojčice i dječake iz Vrtića „Amel i Nur“, uzrasta do šeste godine, i njihove učiteljice, čime se pridružio globalnoj inicijativi UNICEF-a kojom se promovišu dječja prava, a koja djeci širom svijeta omogućava da se čuje njihov glas.
U ovom vrtiću, kako su istakli, organizovane su posebne aktivnosti kako bi se dao dodatni značaj djeci ovog, ali i svakog drugog dana.
„Jedna od aktivnosti je uručenje 'Dječijih želja' zvaničnim institucijama. Ove godine su djeca izabrala baš vas da vam predaju spisak svojih želja“, kazala je uime djece jedna od njihovih učiteljica predsjedavajućem Konakoviću.
Uz listu želja koju mu je predao dječak Bakir, djevojčica Hana predala mu je i posebnu slika koju su izradili sami.
„Vaš predivni poklon će zauzeti posebno mjesto na zidu mog kabineta, a s listom želja upoznat ću sve čike i tete koje svaki dan umjesto vas sjede u ovim salama i kancelarijama sa željom i namjerom da zajedno s njima ispunim što više vaših napisanih želja“, obećao je predsjedavajući Konaković svojim današnjim, kako je naglasio, malim ali najdražim gostima.
Oni su mu ovom prilikom „kao predsjedniku Sarajeva“ za jedne, ali i „kao predsjedniku Bosne i Herecgovine“ za druge, otpjevali pjesmicu povećenu našoj jednoj i jednoj zemlji Bosni i Hercegovini koju pripremaju za priredbu posvećenu Danu državnosti, ali i čitav niz recitacija sa istom tematikom.
Proveo ih je kroz salu do kabineta u kojem on radi, te kroz novoizgrađeni i adaptirani prostor press centra u zgradi Kantona Sarajevo.
Na kraju ovog kratkog, ali slatkog druženja predsjedavajući Konaković je ispratio mališane i njihove učiteljice sve do izlaza iz zgrade, te im se zahvalio za današnju predivnu posjetu.