Čelnici Kantona Sarajevo građanima BiH čestitaju 25. Novembar – Dan državnosti BiH

“Rijetke su države koje su kroz istoriju toliko otimali, svojatali, dijelili, uništavali i koje su, baš zbog toga, postale posebno jake i otporne na sve ono što su im neprijatelji namjenili. Takva je naša Bosna i Hercegovina, slobodna država u srednjevjekovnoj Evropi, dio velikih carstava stoljećima kasnije, ponovno rađana kroz svjetske ratove, a u novijoj istoriji jezgro i stub antifašizma ovog dijela Evrope. U 21. stoljeću ona je slobodna, nezavisna država svih njenih građana i naroda.
Danas slavimo veliki dan 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Odajemo počast delegatima Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu koji su svojim velikim odlukama prije 76 godina ponovno obnovili državnost Bosne i Hercegovine.
Na tim odlukama, kroz borbu i velike žrtve, mi smo stvorili svoju nezavisnu državu. Borba za njeno očuvanje, za njene vrijednosti ravnopravnih naroda i građana, društvo jednakih šansi i socijalne pravde i dalje traje. Zajedno, svako svojim djelima i radom, možemo doprinijeti njenom rastu i snazi. 
Svim Bosancima i Hercegovcima, želimo sretan 25. novembar – Dan državnosti BiH. Neka vam ovo bude lijep i radostan dan i provedite ga svečano sa prijateljima , familijom i sugrađanima”, poručili su čelnici Kantona Sarajevo u povodu Dana državnosti BiH.