Čelnici Kantona Sarajevo građanima BiH čestitaju 25. Novembar – Dan državnosti BiH

“Rijetke su države koje  su kroz njihovu istoriju toliko otimali, svojatali, dijelili, uništavali i koje su, baš zbog takvog stoljetnog svog bitisanja, postale  posebno otporne i jake na sve ono  što su im neprijatelji namjenili. Takva je naša Bosna i Hercegovina, slobodna država u srednjevjekovnoj Evropi, dio velikih carstava stoljećima kasnije, ponovno rađana kroz svjetske ratove, a u novijoj istoriji jezgro i stub  antifašizma ovog dijela Evrope. U 21. stoljeću ona je slobodna, nezavisna država svih njenih  građana i naroda.
Danas slavimo veliki dan 25. novembar -  Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Odajemo počast delegatima Prvog zasjedanja  ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu koji su svojim velikim odlukama prije 76 godina   ponovno obnovili državnost Bosne i Hercegovine.
Na tim odlukama, kroz borbu  i velike žrtve, mi smo stvorili svoju  nezavisnu državu. Borba za njeno očuvanje, za njene vrijednosti  ravnopravnih naroda i građana, društvo jednakih šansi i socijalne  pravde i dalje traje. Zajedno, svako svojim djelima i radom, možemo  doprinijeti njenom rastu i snazi.
Svim Bosancima i Hercegovcima,  želimo sretan 25. novembar – Dan državnosti BiH.
Neka vam ovo  bude lijep i  radostan dan i provedite ga svečano sa prijateljima , familijom i sugrađanima”,  poručili su čelnici Kantona Sarajevo u povodu Dana državnosti BiH.