Zastupničko pitanje upućeno Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture.

Amel Mekić
Pitanje

Pitanja za ministricu komunalne privrede i infrastrukture, molim pismeni odgovor u roku koji je definisan Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo član 219:

1. Da li je prilikom nabavke GIS softvera izabran isti ponuđač u Ministarstvu komunalne privrede kao u KJKP Sarajevogasu?
2. Ko je pripremao i potpisao tehnički dio specifikacije na osnovu koje je izabran ponuđač? Molim da mi dostavite tehničku specifikaciju koja je ovjerena i potpisana od strane tehničkih lica koja su pripremala specifikaciju.
3. Ko je i na osnovu čega izvršio procjenu navedene nabavke (nabavka GIS softwera)? Dostavite mi imena i prezimena osoba koja su vršila procjenu kao i samu specifikaciju procjene.
4. Da li je Ministarstvo komunalne privrede pokrenulo nabavku projekta “jedinstveni informacioni sistem”, obzirom da su u budžetu planirana sredstva od 2 miliona maraca? Da mi se dostave imena i prezimena osoba koja su izvršila procjenu i na osnovu kojih parametara je izvršena procjena. Da li je tačno da je nabavka ovog softwera uvod za uvođenje firme Luminos u sva komunalna preduzeća.

Odgovor: 
Postavljeno dana: 
Ponedeljak, 5 Oktobar, 2020
Pošalji mail: 
Ne