Adresirani vas zbog jednog jako ozbiljnog problema a koji se već duže vrijeme vuče. Nisam siguran da li je neko od kolega već pokretao ovo pitanje ali je problem još uvijek prisutan. Naime, svjedoci smo katastrofalnog stanja dijela ceste na tranzitu gdje

Mario Vukasović
Pitanje

Adresirani vas zbog jednog jako ozbiljnog problema a koji se već duže vrijeme vuče. Nisam siguran da li je neko od kolega već pokretao ovo pitanje ali je problem još uvijek prisutan. Naime, svjedoci smo katastrofalnog stanja dijela ceste na tranzitu gdje je došlo do odrona ceste usljed pokretanja klizišta. Ovaj problem traje već skoro godinu dana no javnost ne vidi da se išta ozbiljnije radi na rješavanju ovog problema. Ovaj odron ceste izazvao je višestruke probleme. Ljudima se urušavaju garaže, cesta prijeti da se dalje odroni i niko ne zna u kojoj mjeri, a svi autobusi i kamioni su preusmjereni da već mjesecima idu kroz centar grada ,što izaziva ogromne gužve u gradu i uništava asfalt na glavnoj ulici.

Bez obzira što je taj dio ceste u nadležnosti JP Ceste FBiH, mislim da se radi o dijelu puta koji je izuzetno bitan za Kanton Sarajevo.

Proslijeđeno: