Zavod za javno zdravstvo KS

S obzirom da je u Hrvatskoj broj oboljelih od velikog kašlja (hripavca) prešao hiljadu, a da smo u Mostaru nažalost imali i smrtni ishod kod bebe, molim da mi se dostave detaljne informacije?

Da li je bilo slučajeva seroznog meningitisa u KS i koje korake poduzimaju ili planirate poduzeti u cilju preveniranja ove zarazne bolesti u vrtićima i osnovnim pkolama?

Postavljeno na: 
12. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Inicijativa da se poduzmu sve potrebne mjere kako bi se građani KS kao potencijalni konzumenti gaziranih pića, upozorinli i zaštitili od eventualnih štetnih posljedica po zdravlje (vezano za trovanje gaziranim pićima Coca Cola..)

Postavljeno na: 
10. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo-zastupnička pitanja i odgovori

Inicijativa za organizovanje detaljne kontrole i edukacije načina provođenja hemijskih mjera koje se provode sa ciljem sprječavanja ulaženja, zadržavanja, razmnožavanja i smanjenja populacije štetnih glodavaca sa ciljem zaštite ljudi i životinja

Postavljeno na: 
Osma radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Da li je u 2022. i 2023.godini bilo prija zoonoza, konkretno Q-groznice i Brucelloze, i ako jest da li locirani izvori zaraze, šta je učinjeno po pitanju prekida zaraze i prevencije bolesti?

Postavljeno na: 
Peta radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: