Po kojem osnovu je smijenjen generalni direktor Domova zdravlja KS, prim. Dr. Milana Miokovića

Bajramović Srna Segmedina
Pitanje

Moje današnje pitanje upućem Premijeru KS, gosp. Zeljkoviću  I Ministru zdravstva, gosp. Lokmiću.

 

Uvaženi premijeru, u svakom vašem nastupu, bilo za ovom govornicom u Skupštini ili u medijskim istupima, ističete da ste vi legalist I borac za zaštitu zakonitosti I pravednosti.

To je razlog vise da I vas I ministra Lokmića pitam po kojem osnovu ste smijenili generalnog direktora Domova zdravlja KS, prim. Dr. Milana Miokovića?!

 

Da bi građani znali koje se igre igraju u politici vladajuće skupštinske većine I Vlade KS, želim dati nekoliko podatakoa o prim. Miokoviću. Rođen je u Sarajevu, školovao se u rodnom gradu, cijeli rat proveo u BiH kao pripadnik Armije BiH I nije član nijedne političke stranke.

Znači da Mioković na dužnost generalnog direktora DZ nije postavljken po starnačkoj pripadnosti I poslušnosti, nego prema stručnim I ljudskim kvalitetima. Prijedlog za njegovo imenovanje, ako niste znali, potekao je iz baze, od Sindikata, a prihvaćen od Ministarstva zdravstva I Vlade KS u starom sazivu..

 

A sada nešto o radu prim.dr. Miokovića, na mjesto  gen. dir. je postavljen prije nešto manje od godinu dana.Primio je Dom zdravlja sa ogromnim dugovima I viškom kadra, ogromnim dugovima zbog kojih su blokirani I računi, isključivani telefoni, struja…Njegovim dolaskom na čelnu poziciju, stvari u ovoj ustanovi su krenule nabolje. Zaustavljeno je stihijsko zapošljavanje bez ikakve kontrole, deb lokirani su računi, vraćen veliki dio dugova, u zadnjem period oko 2 miliona KM duga. Po prvi put u zadnjih 5 godina, DZ nije gubitaš. Finansijski izvještaj DZ je pozitivan, a o tome govori I revizorski izvještaj. U normalnim zemljama ovakav čovjek bi bio nagrađen.

 

Zato vas pozivam da preispitate svoju odluku, a meni, molim vas, odgovorite zašto je smijenjen dr. Mioković.

Proslijeđeno: