Ministar Kurić uručio medalje pobjednicima Sportskih igara mladih

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić uručio je medalje pobjednicima Sportskih igara mladih, u čijem finalnom takmičenju učestvuje preko 1.900 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Sportske igre mladih su najveće dječije amatersko takmičenje u deset sportskih disciplina, a ove godine održalo se u 28 bh. gradova.
Ministar Kurić čestitao je mladim sportistima i iskazao zadovoljstvo što u ime resornog ministarstva može podržati ovakav događaj. “Manifestacije ovog tipa su važne jer u njima učestvuje veliki broj djece iz Bosne i Hercegovine koja na ovaj način razvijaju takmičarski duh, osjećaj za timski rad i imaju jedinstvenu priliku za druženje”, naglasio je ministar Kurić.
„Zaokružujemo još jednu zanimljivu sportsku godinu, osmu po redu, punu novih prijateljstava i fer takmičenja. Zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo jer je dijelom najljepše bh. sportske priče“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih BiH Haris Deliahmetović.