Zaključci Damir Nikšić (05.01.2021.)

1. Obavezuje se Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo da Skupštini Kantona Sarajevo dostavi informaciju o zabilježenim djelima korupcije u sektoru izdavanja građevinskih dozvola i neplanske gradnje.
2. Obavezuje se Vlada Kantona Sarajevo, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i sve općine na području Kantona Sarajevo da poduzmu sve aktivnosti na rješavanju problema korupcije u sektoru izdavanja građevinskih dozvola i neplanske gradnje.
3. Obavezuju se Vlada Kantona Sarajevo, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i sve općine na području Kantona Sarajevo da o poduzetim aktivnostima obavještavaju Skupštinu Kantona Sarajevo mjesečno.
4. Obavezuje se Vlada Kantona Sarajevo, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo da Skupštini Kantona Sarajevo dostavi moguće smjernice djelovanja iz svoje nadležnosti u borbi protiv korupcije u sektoru izdavanja građevinskih dozvola i neplanske gradnje.

Vrsta: 
zaključci
Realizacija: 
Realizovano
Proslijeđeno: 
URED ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I KONTROLU KVALITETA
Vlada Kantona
Zastupnik: 
Prilog: