Skip to main content
Please wait...

Inicijativa Strategija zdravstvenog stanja stanovništva

Submitted by Anonimus on 7, Oct 2019

1. Obavezuje se Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, da objavljuje detaljne podatke, uključujući brojčane vrijednosti fizičko-hemijskih parametara, naročito parametara teških metala u svakom broju Biltena o zdravstvenoj ispravnosti vode na podrućju Kantona Sarajevo , bez obzira na veliku količinu podataka.
2. Obavezuje se Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, da svaki broj Biltena o zdravstvenoj ispravnosti vode na području Kantona Sarajevo sa gore pomenutim podacima, OBAVEZNO objavljuje na svojoj web stranici , kako bi bio dostupan javnosti.
3. Obavezuje se Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, da da saglasnost za objavu podataka iz Mišljenja o zdravstvenoj ispravnosti uzoraka vode i pripadajućim izvještajima o mikrobiološkoj, te fizičko-hemijskoj ispravnosti vode u nalazima u kojima je naručioc kantonalni javni organ, ustanova ili preduzeće, jer je to u javnom interesu i ti se podaci ne smiju kriti.
4. Obavezuje se Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, da izmjeni uslove ugovora tako da podaci iz tačke 3. ovog zaključka, budu javno dostupni, kao i dostupni građanima putem slobodnog pristupa informacijama, jer je to u javnom interesu.

Vrasta inicijative
zaključci
Realizacija
Nije realizovano
NodID
12703