Skip to main content
Please wait...

Zastupničko pitanje upućeno Vladi Kantona Sarajevo, nadležnom ministarstvu i Zavodu za javno zdravstvo KS.

Zastupnik Zvonko Marić na Osmoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 14.05.2019. godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori",a u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo postavio je zastupničko pitanje:

• Molim Vladu KS, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša da mi dostavi KOMPLETNU studiju koja je urađena kao dio projekta u 2016. godini ¨Analiza sastava PM10 čestica u ambijentalnom zraku kao komponenta određivanja kvaliteta zraka na području Kantona Sarajevo¨ po mogućnosti u elektronskoj formi.

• Također molim Vladu KS, nadležno ministarstvo kao i Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo da mi dostave informaciju da li je nabavljen atomski apsorpcioni spektrometar kako bi Zavod samostalno mogao da izvodi analize teških metala u zraku, ako nije, koji je razlog? Ukoliko je spektometar nabavljen molim da mi se dostave posljednja mjerenja koja su izvršena putem atomskog apsorpcionog spektometra.

Proslijeđeno
JU Zavod za javno zdravstvo
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša
Vlada Kantona
Zastupnik
Pitanje/Inicijativa
Pitanje
Pitanje prilog
Postavljeno dana
Odgovoreno
Odgovoreno
Odgovor prilog
z.maric__81.pdf (191.77 KB)
NodID
11565
Proslijeđeno
JU Zavod za javno zdravstvo
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša
Vlada Kantona