Predsjedavajući Konaković i stonoteniska nada Džana: Uvijek smo spremni nagraditi talentirane sportaše i učenike

Reprezentativku Bosne i Hercegovine u stonom tenisu petnaestogodišnju Džanu Biogradlić i njenu trenericu Amelu Hadžiahmetoviću ugostio je danas predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, koji je Džani obećao finansijsku podršku za njene dalje aktivnosti.
Po riječima Hadžiahmetović, ova mlada teniserka će do Evropskog prvenstva preuzeti kapitensku traku juniorske ženske reprezentacije.
Na posljednjem državnom seniorskom prvenstvu bila je treća, a zadnje tri godine postiže odlične rezultate na Međunarodnim stono teniskim turnirima (ITTF), te izuzetno dobro kotira na svjetskoj i evropskoj rang listi.
Najavljeno je da u novembru ide u Mađarsku na ITTF turnir na kojima skuplja bodove za buduća takmičenja, a naredne godine planirala je da učestvuje na takmičenjima u Češkoj, Rumuniji i Italiji.
“Uvijek nastojimo nagraditi talentovanu djecu koja postižu odlične rezultate, posebno jer ste vi naša stonoteniska nada, a nije lako baviti se sportom i u tome biti najbolji, a paralelno pohađati Prvu gimanziju i tu imati dobre ocjene”, poručio je predsjedavajući Konaković.