Predsjedavajući Konaković i Ambasador Field : Sarajevo može povući naprijed i druge dijelove BiH

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković razgovarao je danas sa ambasadorom  Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthewom  Fieldom i Danielom  Fiellerom iz Ministarstva vanjskih poslova  UK o radu Vlade i Skupštine Kantona  te  realizaciji brojnih projekata kojima ambasada UK u BiH daje posebnu podršku i finansijsku potporu.
Ističući da je Ujedinjeno Kraljevstvo, sa ambasadorm Fieldom na čelu posebno prepoznalo ciljeve i mjere  trenutne izvršne i zakonodavne vlasti u KS, Konaković je goste detaljnije upoznao sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, te novim  zakonskim okvirima koji su omogućili transparentniji rad čitavog javnog sektora  i sužavanje prostora za malverzacije i korupciju.
“ Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton  Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. To nas posebno ohrabruje jer svjedočimo koliko  ljudi zaista žele promjene, ” poručio je  Konaković.

Britanska ambasada je od samog početka stala uz brojne projekte Vlade i Skupštine KS i obezbijedila značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja , saobraćajne infrastrukture, javnog prevoza , smanjenja zagađenja i  zaštite okoliša kao i brojne druge  kreativne ideje i akcije  koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika  Sarajeva.
Kako su gosti naglasili, ta podrška će  se nastaviti   i intenzivirati  pogotovo u najavljenim procesima reorganizacije  javnih komunalnih sistama uz optimalno upravljanje ljudskim resursima  čemu će se posvetiti posebna pažnja.