Predsjedajući Konaković sa predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova, najavljena realizacija zajedničkih projekata

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sastao se danas sa predstavnicima Udruženja Bošnjaka Kosova, a koje je predvodio predsjednik Udruženja dijaspore Bošnjaka s Kosova iz Njemačke Osman Destanović.
Ovom prilikom, razgovarano je o položaju Bošnjaka Kosova u kontekstu aktuelnog političkog i demografskog stanja, kao i  o radu navedenog udruženja te njihovim projektima.
„Analizirali smo i mogućnosti realizacije nekoliko zajedničkih projekata kojim bismo dali svoj konkretan doprinos za unapređenje kvaliteta života Bošnjaka u kosovskom gradu Peć“, kazao je predsjedavajući Konaković.
Dodao je kako je cilj da se kroz njihovu implementaciju uspostave čvršći kontakti i veze Bošnjaka Kosova sa Kantonom Sarajevo.
Predsjednik Destanović je istakao značaj realizacije ovih projekata upravo zbog činjenice da je Bošnjacima Kosova Bosna i Hercegovina matična država.
Precizirao je kako će predsjedavajući Konaković i Kanton Sarajevo podržati organizovanje lokalnog radija za zajednicu Bošnjaka Peći te dogradnju učionice uz objekt osnovne škole namijenjenu za predškolsko obrazovanje djece koja nastavu pohađaju na Bosanskom jeziku u selu Dobruša.