Podršku će pružiti Kanton: Sarajevo domaćin Internacionalnog takmičenja gluhih u košarci naredne godine

Kanton Sarajevo pružit će neophodnu finansijsku podršku organizaciji i održavanju Internacionalnog takmičenja gluhih u košarci naredne godine u Sarajevu.
Najavio je to predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na današnjem sastanku sa predstavnicima Sportskog udruženja gluhih Kantona Sarajevo "Mladost", kojemu je ponuđena uloga domaćina ovog sportskog događaja, Udruženja gluhih sportista BiH te Evropske sportske organizacije gluhih koji u našem gradu borave povodom utvrđivanja uvjeta za održavanje ovog, 20. po redu internacionalnog takmičenja.
Uz garancije o osiguranju finansijske podrške Kantona u iznosu od 35.000 KM i pokroviteljstvo Turističke zajednice ovom sportskom događaju, kako su istakli organizatori, stiču se svi uvjeti za održavanje takmičenja u junu 2020. godine u sportskim dvoranama Ramiz Salčin, Skenderija i Grbavica. Takmičenje će trajati šest dana, a najavljeno je učešće 15 ekipa kao i dolazak velikog broja pripadnika ove populacije iz cijelog svijeta.
"Velika nam je čast da se ovo takmičenje održi u Sarajevu i dobro organizuje te, ukoliko je neophodno, obratit ćemo se organizatorima sa garancijom da će sve troškove pokriti institucije Kantona Sarajevo. Ove sedmice počinje Evropsko takmičenje u tekwandou, u oktobru imamo i Svjetsko prvenstvo u kick boksu čiji je pokrovitelj Turistička zajednica KS, a koja je sa velikim interesom spremna biti i pokrovitelj ovog događaja", kazao je predsjedavajući Konaković.
Naglasio je da Sarajevo ima kontinuitet u organizaciji ovakvih manifestacija te da je bitno da se prepozna i kao turistička destinacija.