Pitanje upućeno Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Zvonko Marić
Pitanje

Zastupnik Zvonko Marić na Jedanaestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 15.07.2019.godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa članovima 211. i 214. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo postavio je sljedeće zastupničko pitanje:
• Da li je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na osnovu člana 67.stav(1) tačke h) i i) ​(Službene novine KS 19/17)obavijestilo etažne vlasnike o nezakonitim radnjama upravnika i predstavnika etažnih vlasnika koje su utvrđene u postupku nadzora Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, a mene kao zastupnika ste obavijestili aktom broj ​05/03-05-8345-71/19​ od ​16.05.2019.​ godine? “
• Također molim informaciju da li ste obavijestili etažne vlasnike na osnovu istog pravnog osnova o nezakonitim radnjama u smislu propusta upravnika da shodno članu29.stav(2)tačkam)na adresama na kojima ste utvrdili da su liftovi u funkciji, a nisu izvršeni redovni godišnji tehnički pregledi, a pri tome na računima zgrada su bila dostatna sredstva za izvršenje istog? Na području Kantona Sarajevo nalazi preko ​1000 takvih liftova.
• Ukoliko su obaviješteni etažni vlasnici ljubazno molim kopije obavještenja.

Postavljeno dana: 
Utorak, 23 Juli, 2019
Pošalji mail: 
Da