2. Upućujem pitanje Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo – molim da mi se dostavi informacija vezano za inicijativu koju sam u dva navrata pokretala prošle godine, a odnosi se na rješavanje problema sa kojima se susreće preduzeće BAGS – ENERGOTEHNIKA d.

Neira Dizdarević
Pitanje

2. Upućujem pitanje Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo – molim da mi se dostavi informacija vezano za inicijativu koju sam u dva navrata pokretala prošle godine, a odnosi se na rješavanje problema sa kojima se susreće preduzeće BAGS – ENERGOTEHNIKA d.d. Vogošća, a koje isporučuje toplotnu energiju najvećem dijelu stanovništva i privrednih subjekata u urbanom dijelu Vogošće.

Radi se o preduzeću u većinskom vlasništvu (66,6%) Vlade Kantona Sarajevo, koje se susreće sa brojnim problemima u poslovanju, usljed kojih se svake godine dovodi u pitanje mogućnost finansiranja isporuke toplotne energije za vrijeme grijne sezone. Bilo je određenih naznaka da će Vlada Kantona Sarajevo pokrenuti konkretne korake za rješavanje statusa ovog preduzeća i pitanja Peračkog vrela, pa molim resorno ministarstvo da mi dostavi informaciju o tome šta se konkretno uradilo po ovom pitanju u proteklom periodu?

Proslijeđeno: