Zastupnička pitanja

Tanović Danis

Tanović Danis

Puni tekst pitanja:

„Prije par sjednica sam pokrenuo inicijativu da se raspiše konkurs za obilježavanje mjesta na kojem je počeo prvi svjetski rat. Volio bih da dobijem u pismenoj formi šta je sa tom inicijativom. Da li Vlada misli da nešto uradi po tom pitanju, s obzirom da je za 2 godine 100 godina od početka prvog svjetskog rata i zaista mislim da bi bilo normalno i uredu da se to mjesto obilježi."


Tanović Danis

Puni tekst pitanja:

„Tražim da se raspiše konkurs za obilježavanje mjesta na kojem je počeo Prvi svjetski rat. Sarajevo je u svjetskoj knjizi historije upisano kao mjesto gdje je počeo prvi svjetski rat. Za dvije godine će biti tačno sto godina od ovog događaja. Nevjerovatno je da je osim male neugledne ploče, koja stoji na muzeju , ne postoji nikakvo dugo obilježje koje bi ukazalo da se na ovom mjestu desio događaj koji je pokrenuo Prvi svjetski rat.“


Tanović Danis

Puni tekst pitanja:

Dokle je došla inicijativa koju sam pokrenuo oko uvođenja sistematskog naplačivanja korištenja plastičnih kesa u Kantonu Sarajevo?


Puni tekst pitanja:

Da se iz namjenskih sredstava zaštite okoliša koja dolaze u Kanton po osnovu registracije motornih vozila, prisutpi sistematskom rješavanju korita rijeke Miljacke, što obuhvata izradu tri kolektora, čišćenje rijeke, te regulisanje vodostaja rijeke Miljacke.


Tanović Danis

Puni tekst pitanja:

„Da se donese pravni propis kojim će se regulisati da se od gostiju i turista koji posječuju prirodne i društvene znamenitosti Kantona Sarajevo naplačuje „turistička taksa“ koja sredstva bi koristio Zavod za zaštitu kulturno-historijskog nasljeđa u svrhu konzervacije i zaštite ovih znamenitosti.“


Tanović Danis

Puni tekst pitanja:

Potsjetivši da je predhodni saziv Vlade Kantona započeo aktivnosti oko gradnje Akademije scenskih umjetnosti koja već 20 godina radi u jako teškim uslovima da ne kažem u ne uslovima pita:
„Da li će i kada biti nastavljena gradnja ove zgrade?“