Od drugog polugodišta prostor stare sale za tjelesni odgoj u OŠ “Hašim Spahić” bit će namijenjen za potrebe produženog boravka

Prostor stare sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” bit će namijenjen za potrebe produženog boravka, nakon što se uradi rekonstrukcija ovog prostora. Ovim povodom, danas je ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić potpisala sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije i obavljanju stručno tehničkog nadzora nad pomenutom salom sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem.
Ukupna vrijednost projekta je 200.000 KM, od čega će Ministarstvo osigurati  150.000 KM, dok će općina izdvojiti nedostajuća sredstva za realizaciju, nakon provedene procedure javne nabavke i potpisivanja Ugovora sa odabranim ponuđačem.
“Zahvaljujući resornom ministarstvu mi ćemo od drugog polugodišta imati produženi boravak za mališane koji pohađaju Osnovnu školu ‘Hašim Spahić’. Sve su procedure provedene i nadam se kako će roditelji, kao i njihova djeca biti zadovoljni s ovim rješenjem”, istakao je načelnik Fazlić.
Ministrica Bogunić je poručila kako je jedan od ciljeva Vlade Kantona Sarajevo da svaka osnovna škola ima i produženi boravak.
“Ministarstvo pomaže školama, u ovom slučaju Općini, koja je od nas zatražila da se sredstva usmjere na rekonstrukciju prostora stare sale za tjelesni odgoj. Na ovaj način će boravak biti osiguran za veću grupu djece, jer na području ove općine s obzirom na broj stanovnika postoji samo jedna škola s produženim boravkom i mi na ovaj način zadovoljavamo potrebe roditelja”, potcrtala je ministrica Bogunić.