Inicijativa za nabavku zaštitnih maski koje bi se koristile u toku epizoda prekomjernog aerozagađenja za sve radnike javnih organa, javnih preduzeća i ustanova, koji veći dio ili cjelokupni radni dan provode na otvorenom.

Neira Dizdarević
Inicijativa

Zastupnica Neira Dizdarević na 13. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 25.09.2019.godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa članom 213. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo podnijela je zastupničku inicijativu kako slijedi:

• Podnosim inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo, resorna ministarstva, kao i javna preduzeća poduzmu korake ka zaštiti osjetljivih kategorija radnog stanovništva u vidu obezbjeđivanja sredstava za kupovinu zaštitnih maski koje bi se koristile u toku epizoda prekomjernog aerozagađenja za sve radnike javnih organa, javnih preduzeća i ustanova, koji veći dio ili cjelokupni radni dan provode na otvorenom, poput pripadnika MUP-a, radnika KJKP RAD, KJKP VIKSA, KJKP PARK i ostalih. Ova mjera je ujedno i preporuka od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Proslijeđeno: 
Postavljeno dana: 
Petak, 4 Oktobar, 2019
Pošalji mail: 
Ne