Zastupničko pitanje upućeno Ministarstvu zdravstva.

Vildana Bešlija
Pitanje

Zastupnica Vildana Bešlija na Jedanaestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 15.07.2019.godine , u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa članovima 211. i 214. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo postavila je sljedeća zastupnička pitanja:

• Na osnovu kojih parametara je dijabetičarima uskraćena ta vrsta terapije i postoji li mogućnost, da se taj dio Odluke koriguje u korist dijabetičara?
• Slično važi i za glukagomski kit (Glucagen Pen), koji je svrstan tek na D listu, a radi se o nužnom sredstvu za interveniranje u slučajevima teške hipoglikemije koja može imati i fatalne posljedice po pacijenta?
• Može li se ubrzati procedure nabavke tzv. flastera za mjerenje šećera ili barem korigirati odredba kojom su trakice za mjerenje šećera ograničena na jednu dnevno, s obzirom da, u konkretnom slučaju tretmana Tuojeo inzulinom plus Apidrom po potrebi, doziranje brzodjelujućeg inzulina podrazumijeva mjerenje niova ŠUK-a najmanje triput dnevno?

Proslijeđeno: 
Postavljeno dana: 
Petak, 19 Juli, 2019
Pošalji mail: 
Da