Inicijativa da ​Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i Ministarstvo pravde i uprave izvrše nadzor nad procesom upošljavanja ​novih radnika u KJKP Sarajevogas.

Zvonko Marić
Inicijativa

Zastupnik Zvonko Marić na 13. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 25.09.2019.godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa članom 213. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo pokrenuo je zastupničku inicijativu:

• Molim ​Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo i Ministarstvo pravde i uprave da izvrše nadzor nad procesom upošljavanja ​novih radnika u KJKP Sarajevogas i provjere da li su u skladu sa UREDBOM O POSTUPKU PRIJEMA U RADNI ODNOS U ZAVODIMA, AGENCIJAMA, DIREKCIJAMA I UPRAVNIM ORGANIZACIJAMA, PRAVNIM LICIMA S JAVNIM OVLAŠTENJIMA NA TERITORIJI KANTONA, GRADA ILI OPŠINE, U JAVNIM USTANOVAMA I JAVNIM PREDUZEĆIMA ČIJI SU OSNIVAČI KANTON, GRAD ILI OPĆINA, TE U PRIVREDNIM DRUŠTVIMA U KOJIMA KANTON, GRAD ILI OPŠINA UČESTVUJU SA VIŠE OD 50% UKUPNOG KAPITALA(Službeni list KS 9/19) ​naročito sa ​članom 13.​ Uredbe.

Postavljeno dana: 
Četvrtak, 3 Oktobar, 2019
Pošalji mail: 
Ne