Inicijativa za vezana za stanje separatora ulja na parkinzima na području Igmana i Bjelašnice, kao i stanje kanalizacionog kolektora Bjelašnica-Igman-Hadžići u njegovoj punoj dužini.

Neira Dizdarević
Inicijativa

Zastupnica Neira Dizdarević na 13. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 25.09.2019.godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa članom 213. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo podnijela je zastupničku inicijativu kako slijedi:

• Podnosim zastupničku inicijativu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove da izvrše provjeru stanja separatora ulja na parkinzima na području Igmana i Bjelašnice, kao i stanje kanalizacionog kolektora Bjelašnica-Igman-Hadžići u njegovoj punoj dužini.

• Također podnosim inicijativu da u saradnji sa MUP-om spriječite parkiranje velikog broja vozila duž ceste na Bjelašnici i Igmanu jer duž ceste ne postoje separatori ulja što može dovesti do dugoročne kontaminacije izvorišta mineralnim uljima na što KJKP Vodovod i kanalizacija upozoravaju.

Postavljeno dana: 
Petak, 4 Oktobar, 2019
Pošalji mail: 
Da