Zastupničko pitanje Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS kao i Ministarstvu za prostorno uređenje građenje i zaštitu okoliša KS a vezano za rješavanje problema kvalitete zraka u obrazovno vaspitnim objektima na području KS.

Damir Marjanović
Pitanje

Zastupnik Damir Marjanović na Osmoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 14.05.2019. godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori",a u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo uputio je zastupničko pitanje Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS kao i Ministarstvu za prostorno uređenje građenje i zaštitu okoliša KS a vezano za rješavanje problema kvalitete zraka u obrazovno vaspitnim objektima na području KS:

1. Da li se adekvatno provjerava kvalitete zraka u obrazovno vaspitnim institucijama u KS?
2. Da li se u projektima za poboljšanje energetske efikasnosti u vaspitno obrazovnim institucijama u KS provode sveobuhvatne mjere a koje obezbjeđuju kvalitetan zrak i rekuperaciju te korištenje materijala i sredstava koji nisu toksični odnodno ne ugrožavaju živote korisnika?

Postavljeno dana: 
Ponedeljak, 20 Maj, 2019
Pošalji mail: 
Da