Ministrica Sofić sa predstavnicima Udruženja dijabetičara djece i omladine KS: Tražit će se rješenja problema ove populacije

Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić primila predstavnike Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.
Ovom prilikom iznijeti su problemi osoba sa dijabetesom sa kojima se svakodnevno susreću, te razgovarano o prijedlozima za njihovo rješavanje i prevazilaženje.
„Ministarstvo zdravsta će u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS te predstavnicima udruženja u narednom periodu tražiti najbolja rješenja za trajno rješavanje problema sa kojima se susreće ova populacija“, najavila je ministrica Sofić.
Udruženje dijabetičara djece i omladine KS okuplja roditelje djece i mlade s dijabetesom. Udruženje je osnovano u maju 2009. godine s ciljem da svojim radom doprinese sistematskom rješavanju statusa oboljelih, ne samo u Kantonu Sarajevo nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
I ovoga puta je istaknuto kako ovo udruženje svojim brojnim aktivnostima nastoji ukazati na potrebu kvalitetnije zdravstvene zaštite dijabetičara, a zašto im je svoju podršku iskazalo resorno ministarstvo.