Ministrica Bogunić uručila stipendije nadarenim učenicima: Izvrsnost kao pokretač društva

Danas je trinaest najboljih učenika prvog razreda sarajevskih srednjih škole dobilo stipendije koje im je zvanično uručila ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi KS Zineta Bogunić.
Ministarstvo već drugu godinu stipendira talentovane - nadarane učenike koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali najbolje rezultate, sa prosjekom ocjena 5.0 te osvajali nagrade iz matematike, fizike i informatike na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.
“Ovo je je još jedna promocija izvrsnosti za što se mi posebno zalažemo i promovišemo. Želimo da ovakvi učenici budu prepoznati i vidljivi, da vrijednosti učenja, rada i uspjeha vratimo na prvo mjesto Trebamo nove uzore, mladi ljudi trebaju svu našu podršku da budu motivirani za uspjeh. Izvrsnost je najjači pokretač društva u koju moramo svi, zajedno sa roditeljima i nastavnicima, ulagati i čuvati”, poručila je ministrica Bogunić.
Mjesečne stipendije od 150 KM , nakon provedene procedure, dobili su učenici Druge gimnazije, Bošnjačke gimnazije i Pete gimnazije. Oni su: Admir Zatega, Emira Ibrahimović, Ervin Macić, Adin Frljak, Tajra Čavčić, Esma Jakupović, Hajrudin Salkić, Uma Hasanović, Mirnes Fehrić, Ema Kurtović, Muhamed Bećirović, Nik Čolić i Asja Rahmanović.
Prisutni roditelji i nastavnici su iskazali svoju zahvalnosti Ministarstvu na poticaju i ulaganju u najbolje učenike koji, kako su obećali, svoje školovanje nastavljaju sa istim ciljevima, kroz rad i zalaganje do najboljeg uspjeha.