Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture: Za javnu rasvjetu u hadžićkim naseljima izdvojeno 38.000 KM

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo izdvojilo je 38.800 KM za proširenje javne rasvjete u naseljima Dupovci, Ušivak-Marilovići, Musići-Nišani te prema JU OŠ „6. mart“, u općini Hadžići.
Sporazum o sufinansiranju ovog projekta potpisao je danas resorni ministar Srđan Mandić sa općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem.
"Nakon što smo prošle sedmice otvorili gasovod prema Hadzićima, danas smo potpisali sporazum o postavljanju savremene led rasvjete na području općine Hadžići. U narednom periodu ćemo intenzivirati saradnju na još nekoliko važnih projekata u oblasti vodosnabdijevanja i komunalne čistoće", istakao je ministar Mandić ovom prilikom.
Načelnik Ejubović je naglasio da Općina Hadžići ima odličnu saradnju sa ovim ministarstvom, te da je ono tokom 2019. godine izdvojilo 675.000 KM za realizaciju projekata u ovoj lokalnoj zajednici.
"Zajedničkim sredstvima finansirana je gradnja vodovodnog sistema Ljubovača-Lokve-Kasatići-Krupa-Hadžići, za koji je ovo ministarstvo izdvojilo 150.000 KM, a preostala sredstva su obezbijeđena iz budžeta Općine. Sarađivali smo i na projektu izgradnje fekalne kanalizacije i rezervoara za vodu gdje je Ministarstvo izdvojilo 300.000 KM, a ostatak Općina. U 2018. godini,  smo posredstvom ovog ministarstva realizovali 225.000 KM na projektima uvođenja novih količina vode na bušotini kod KSIRC-a i izgradnji rezervoara u naselju Lokve“, naveo je  načelnik Ejubović.
Zahvalio je, uime građana, resornom ministarstvu i ministru Mandiću na izdvojenim sredstvima i podršci.