Ministar Mirvad Kurić primio svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju

Svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, osvajača srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Čileu, ugostio je danas ministar kulture i sporta Mirvad Kurić kao i njegovog trenera Asmira Šetu i oca Ahmeda.
Ministar je najavio da će ovaj izuzetni uspjeh našeg mladog reprezentativca biti novčano nagrađen, kao i Karate klub "Okinawa", čiji je on član.
“Ponosni smo na Hamzin uspjeh i naša je obaveza da pratimo i podržavamo njegov rad”, istakao je ovom prilikom ministar Kurić. Inače, ministar je sinoć prisustvovao i svečanom dočeku koji je bio upriličen za našeg reprezentativca.
“Takmičenje je bilo veoma teško. Imao sam šest mečeva, od kojih sam pobijedio u njih pet. Pobijedio sam predstavnike Indije, Španije, Francuske, Mađarske i kineskog Taipeija a izgubio sam u finalu od Maroka”, naveo je Hamza istučući da je osvajanjem olimpijske medalje za svoju državu ostvario san.
Trener Šeta kazao je da im podrška Ministarstva kulture i sporta KS znači mnogo, kao i da im je ovo poticaj i vjetar u leđa da nastave sa još većim uspjesima.
Sa ministrom Kurićem razgovarali su i o pripremama za naredna takmičenja.
Ministar Kurić je istakao da naši reprezentativci i ovaj put mogu računati na podršku Ministarstva.
Inače, za odlazak Hamze i ostalih reprezentativaca iz Kantona Sarajevo na svjetsko prvenstvo u Čile Ministarstvo je ranije izdvojilo 51.000 KM.