Ministar Katica obišao policijske uprave Vogošća i Centar: Uskoro završetak radova koji će osigurati svim uposlenicima bolje uvjete za rad

Vrijednost projekta koje realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH iznosi 210.000 KM. Sredstva su namijenjena za izvođenje radova na šest objekata koji pripadaju resornom ministarstvu, a među kojima su i dvije nove policijske stanice.
Ovim povodom, danas je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica obišao policijsku upravu u Vogošći na kojoj se radovi na izgradnji nadstrešnice iznad glavnog ulaza i jarbola za zastave privode kraju, dok je sanacija ulaznog stepeništa u toku.
U policijskoj upravi Centra radovi na zamjeni krovnog pokrivača su završeni.
“Nakon što smo u junu mjesece potpisali sporazum sa UNDP-om, sredstva koja je osiguralo resorno ministarstvo iz budžeta za 2019.godinu su im doznačena, jer su oni implementatori projektnih aktivnosti”, rekao je ministar Katica.
Poručio je kako zadovoljan tokom radova, jer će nakon što se oni završe svim policijskim i državnim službenicima, te namještenicima biti osigurani povoljniji uvjeti za rad.
“Zahvalio bi se UNDP-u na koordinaciji i suradnji na ovim projektima, te osnaživanju institucija Kantona Sarajevo, a posebno Ministarstva unutrašnjih poslova”, naglasio je ministar Katica.