Konaković ugostio svjetskog viceprvaka Hamzu Turulju: Srebrena medalja podiže ljestvicu za nove uspjehe

Viceprvaka svijeta u karateu za juniore i mlađe seniore Hamzu Turulju ugostio je danas predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
Srebrenom medaljom osamnaestogodišnji Hamza, učenik sarajevske Pete gimnazije, okitio se na Svjetskom prvenstvu u  karate za kadete, juniore i mlađe seniore nedavno održanom u Čileu.
“Biti vicešampion svijeta je svakako ostvarenje sna, nešto zbog čega sam i počeo trenirati karate. To je nešto najljepše u mojoj karijeri. Sada mi slijede dalja takmičenja, balkansko i evropsko prvenstvo i očekujem da sa njih donesem i zlatnu medalju”, opisao je svoje utiske ovaj mladi sportaš.
Na putu do finala Turulja je pobijedio prvake Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske te  kineskog Taipeija. U finalu je zaustavljen od predstavnika Maroka.
Član je Karate kluba "Okinawa" iz Sarajeva koji, kako ističe njegov trener Asmir Šeta, iako mali klub daje kvalitetne bh reprezentativce.
Uz čestitke i nagradu na ovom uspjehu, predsjedavajući Konaković je ovom prilikom naglasio koliko sportska disciplina i radne navike u konačnici oblikuju karakter, vrijedne ljude sa zdravim pristupom životu.
“Ovom medaljom si visoko postavio ljestvicu za dalje i to sada treba održati. Siguran sam da će ovo biti tek prvi u nizu velikih sportskih uspjeha koji su pred tobom. Naša vrata ostaju otvorena i za tebe i druge vrijedne i uspješne mlade ljude i talente. Kanton Sarajevo ima mogućnosti i način da sistemski podrži klub i vaša buduća takmičenja“, poručio je Konaković.