Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo:Treća radna Sjednica Skupštine zakazana za 23. januar

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je danas da se Treća radna sjednica Skupštine Kantona održi 23. 01. 2019. godine.
Prema utvrđenom prijedlogu dnevnog reda na ovoj sjednici zastupnici bi odlučivali o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti KS kao i o Nacrtu Zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo.
Nakon što se Vlada očitovala o njima, na ovoj skupštinskoj sjednici će se naći i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu svih javnih kantonalnih komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, iz oblasti privrede i saobraćaja, zdravstvenih javnih ustanova kao i javnih ustanova iz oblasti kulture. Tu će biti i izvještaji Kantonalne agencije za privatizaciju, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Televizije Kantona Sarajevo, Pravobranilaštva KS i Univerziteta u Sarajevu.
U izvještajnom dijelu sjednice naći će se i i izvještaji o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo od 01.01. do 31. 12. 2017. godine o provođenju zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi kao i Izvještaj o izvršenju sankcija za 2017. godinu.