Kanton Sarajevo izdvojio 120.000 KM za nabavku kombi vozila korisnicima Zavoda Pazarić

Kanton Sarajevo  finansirat će nabavku  kombi vozila za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. 
Sredstva za nabavku vozila u iznosu od 120.000 KM planirana su kroz izmjene i dopune Budžeta za 2019. godinu sa pozicije Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, precizirano je u Sporazumu koji je ovim povodom danas potpisao resorni ministar  Malik Garibija sa direktorom Zavoda  Redžepom Salićem.
Potpisivanju je prisustvovao predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković koji je pokrenuo inicijativu za nabavku vozila.
"Drago mi je da su Vlada i Skupština podržale tu inicijativu i nadam se da će ovo vozilo  biti od pomoći  ustanovi, prije svega njenim korisnicima od kojih je oko 120 iz Kantona Sarajevo. Mi smo također uradili nadzor i obišli svakog korisnika, provjerili uvjete u kojima borave te mi je drago da je u ovom momentu sve uredu. Kanton mjesečno za svakog od tih korisnika izdvaja 1.100 KM i bitno nam je da imaju osigurane uvjete za dostojanstven život", naglasio je ministar Garibija.
Direktor Salić  je zahvalio  Vladi i Skupštini na ovoj podršci. Kazao je da će se kombi vozilo koristiti uglavnom za potrebe djece iz Zavoda, odnosno njihova putovanja kroz BiH i obilazak raznih znamenitosti.
Istakao je i da ga raduje  najava podrške Ministarstva kulture i sporta KS obnovi dvorane u ovoj ustanovi.
"Zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos  u situaciji u kojoj ste hrabro krenuli u popravljanje stanja u Zavodu. Pojasnili ste nam koliko je za terapiju i socijalizaciju korisnika veoma bitno da se kreću van ustanove, imaju sportske i druge aktivnosti. Tada smo se složili da bi ovo mogao biti vid konkretne pomoći Kantona svim korisnicima Zavoda", kazao je predsjedavajući Konaković ovom prilikom ističući da će Kanton Sarajevo uvijek izlaziti u susret potrebama korisnika ove ustanove.